Thursday, November 26, 2009

Bildverkstan Tema 22 Text till Julkort - Text for x-mas card

Tema 22, Text
Jag vet ju att de flesta kan sätta ut text. Men jag ser sällan att de gör det. Därför tänkte jag att det är ju snart jul. Så vi gör ett julkort. Nu är ju julen sällan vit så jag tog amaryllisen som är röd. En grön bakgrund och lite silvriga grenar jag har i en vas. Det, tillsammans med lite vacker text får bli ett jul och nyårskort.

Mina orginal:Dom ser ju inte så kul ut. Eller hur?
Jag jobbar som vanligt i ArcSoft PhotoStudio
Jag plåtade amaryllisen i söderfönstret för att få lite motljus i blomman. Sedan rensade jag bort bakgrunden. Skapade ett nyt lager som jag fyllde med grön färg och flyttade ner under blomman.

Sedan kom turen till de silvriga kvistarna, För att det skulle bli enklare att rensa där tog jag bilden på ett stycke svart tyg. Sedan fick man ju matcha storlekarna i de båda bilderna. Kvistarna kopierades och klistrades in i amaryllisbilden. Kvistlagret placerades mellan blomman och det gröna lagret.

Sedan kommer turen till texten. Där finns det ju en mängd att välja mellan. Jag gav också texten en skugga, den finns under funktionen Layer.  Klart! Nu är det bara att skicka iväg det. :)1 Vill du delta lägger du upp ditt bidrag på din blogg och länkar till utmaningen på Bildverkstan.
2 Du ska visa originalbilderna plus slutresultatet. Ange också vilket bildbehandlingsprogram du använder, det ger en bild av vilka möjligheter du har. Ange också de funktioner och filter du använt.
3 Sedan kommer du hit och talar om länken till ditt bidrag genom att kommentera här. (Ange direktlänken till ditt bidrag så att man enkelt kan återfinna det).
4 Hälsa gärna på de andra deltagarna och ge konstruktiv kritik.

1 To participate you shall post your entry on your blogg and then link back here.
2 You shall show the original image and the finished one. Tell us what program you use and what functions and filters you used to manipulate your image.
3 Come back here and make your entry by commenting. Please give the link to the entry so we can easily find it.
4 Visit the others, learn and have fun.


Äldre teman se:
http://nfverk.blogspot.com/2009/08/lista-over-teman.html

11 comments:

 1. Ska komma med ett bidrag inom kort.

  ReplyDelete
 2. Här kommer mitt julkort:)

  ReplyDelete
 3. Kul, det är ju dags för det nu och jag gör alltid våra julkort. Har inte börjat ännu så jag kan kanske ta och göra några i helgen. Det jag ska använda kan jag självklart inte lägga ut innan mina vänner fått dem.

  ReplyDelete
 4. Ett fint julkort med julens riktiga färger.

  ReplyDelete
 5. Ah, du passade på att göra lite "riktigt" bildfix också. Ja din nya bakgrund var ju lite festligare och juligare än originalet :-)

  Jag la bara till text men en ny bakgrund hade ju inte varit helt fel... det är ju liiiite mycket skuggor i min bild ;-) Hopplöst att fota inomhus den här årstiden.

  ReplyDelete
 6. Fin effekt med kvistaran på din bild!
  Jag har lagt ut min bild nu.

  ReplyDelete
 7. Nu har jag en liten julhälsning genom veckans tema.

  ReplyDelete
 8. Nu har jag också en julhälsning till er.Den är väl inte så julig eller vad det heter. Men blomman tillhör mina favoriter till julen.Ha de gott. Anita

  ReplyDelete
 9. Jag glömde lägga in länken. Anita

  ReplyDelete
 10. Tack för kommentarer! Ett par av er har påpekat att min canvasbild är bättre än originalet. Det stämmer, tycker jag också. Jag sparar många bilder för det går ju att göra dem bättre. Det är därför denna fotoutmaning är så bra, för pekar på nya eller bortglömda sätt att förbättra.
  (Men det är inte alltid resultatet blir bättre, man kanske bara leker!)

  ReplyDelete

Please leave a comment if you like what you see.