Tuesday, December 15, 2009

Ramar o storlekar i Elements


Köpte en tidning om Elements för ett tag sedan. Jag ska villigt erkänna att jag inte begriper ett dugg av Elements. Jag hittade var ramarna fanns. Efter många om o men fick jag till den här. Men det är en massa vitt runt om den. Dessutom har inte bilden den storlek jag hade bestämt vid flera tillfällen och på flera sätt. Elements verkar skita i att man ska ändra bildstorlek. Hur står ni ut ni som använder Elements? Visst, jag har hittat en del bra saker, men det här med att få programmet att faktiskt ändra en storlek, det funkar visst inte.

5 comments:

 1. Hej hopp :) Jag vet inte vad för bildredigeringsprogram du brukar använda men jag använder photoshop CS3 (som elements men lite mer "göra själv") och är så nöjd med det. Att ändra bildstorleken är inte svårt (menyn bild), själv använder jag pixelstorlek då jag vant mig med det, men man kan ju välja format.

  Gillar din ram, det är ju en fördel med elements, färdiga ramar och annat kul :)

  Hann inte med föregående tema - julen du vet - men får se om jag kan hänga på nästa gång :)

  Ha det, 8`)

  ReplyDelete
 2. Det vita vet jag inte hur du får bort. Genom att beskära tror jag kanske går. Ramens tjocklek har jag en liten kurs i hos mig nu. Jag har inte ägnat mig åt det tidigare men lyckades hitta rätt av ren klantighet!

  ReplyDelete
 3. Ja just det - bildstorlek! Jag fuskar och går in på "Spara till webben" och ändrar där. Funkar bra.

  ReplyDelete
 4. Det är ett fel med ramarna enl min åsikt. Man måste lägga bilden ÖVER ramen istf att man lägre bilden under ramen. Manblir kanske tvungen att förvränga bilden för att få den rätt i ramen. :(

  Det hjälper ju inte att spara till webben. Den tjatar bara om att bilden är för stor och den blir ändå inte den storlek jag har satt. Kanske jag har troll i min version :(

  Och visst går det att beskära, men det såg ju inte ut som om det skulle behövas. Det vita kom som en trist överraskning.

  ReplyDelete
 5. Jag lade inte bilden över ramen. Först fotot. Sedan nytt lager = kopia av bilden. Och så ramen på det lagret.

  Konstigt att det bråkas med dig!

  ReplyDelete

Please leave a comment if you like what you see.